برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1404/02/14 - 08:47
  • - تعداد بازدید: 32
  • - تعداد بازدیدکننده: 27
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
پیام پژوهشی

عصاره سنجد، محافظ طبیعی کبد در مقابل آسیب‌های ناشی از تتراکلریدکربن در موش‌ها

کبد یکی از ارگان‌های حیاتی بدن می‌باشد که در ساخت پروتئین‌های سرمی، برخی هورمون‌ها (اریتروپوئیتین)، ساخت اوره، ساخت صفرا و مهم‌تر از همه اولین سد دفاعی در برابر میکروارگانیسم‌ها بوده، همچنین محل متابولیزاسیون اکثر داروها و سموم در کبد می‌باشد. بنابراین کبد با تهدیدهای زیادی از طرف داروها و سموم روبرو است و هرگونه آسیب به کبد می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را به‌دنبال داشته باشد. 

پژوهش حاضر نشان می‌دهد که عصاره میوه سنجد با دارا بودن خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی قوی، می‌تواند نقش مؤثری در کاهش آسیب‌های کبدی ناشی از تتراکلریدکربن در مدل‌های حیوانی ایفا کند. نتایج نشان می‌دهد مصرف این عصاره سطح آنزیم‌های کبدی و التهاب را کاهش داده، ساختار بافت کبد را از اثرات منفی رادیکال های آزاد حفظ می‌کند و از تخریب سلول‌های کبدی جلوگیری می‌نماید. این یافته‌ها اهمیت بالینی و تحقیقاتی قابل توجهی دارند و می‌توانند راه را برای توسعه داروهای گیاهی طبیعی و مکمل‌های غذایی محافظت‌کننده از سلامت کبد در برابر آسیب‌های اکسیداتیو هموار سازند. هرچند، محدودیت‌هایی مانند تعمیم‌پذیری نتایج به انسان، نیاز به مطالعه بر روی دوزهای مختلف و بررسی مکانیسم‌های مولکولی وجود دارد؛ بنابراین، انجام مطالعات بالینی و تحقیقات بیشتر در این حوزه ضروری است. از منظر اجتماعی، این پژوهش به بهبود سلامت عمومی و ترویج طب سنتی کمک می‌کند و از نظر سازمانی، مسیر تحقیقات بالینی و تنظیم مقررات در حوزه داروهای گیاهی را هموار می‌سازد.

 

پژوهشگران: پرویز رنجبروان، مسعود اجارودی، علی گلچین، حمیدرضا کرمدل، محمد ولیلو

لینک مقاله منتج از طرح تحقیقاتی: 

https://ajp.mums.ac.ir/article_25915.html

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 16157
کلمات کلیدی
لعیا درخشان
خبرنگار

لعیا درخشان

تنظیمات قالب